Düşündüğünüzden Daha Büyük 8 şey


Etrafımızda büyüklüklerini fark etmediğimiz bir sürü şey var, mesela kartallar. Açıkçası bir tanesini yakından gördüğüm zaman bu kadar büyük olduğu için çok şaşırmıştım. Ben de sizlere fark etmediğimiz büyük şeylerle ilgili bir sunum hazırladım . Umarım hoşunuza gider..

 Doğada o kadar kocaman canlılar var ki, ne kadar büyük olduklarından haberimiz yok genelde, mesela bu yapay bir mavi balina kalbi, varın kendisinin ne kadar büyük olduğunu siz düşünün.
Bu kadar büyük olduğunu düşünmüş müydünüz hiç?

 Eminim aramızda birçok Beşiktaşlı vardır. İşte bu arkadaşlar, bir kartal pençesinin fotoğrafı. İnsan elinden bile büyük gördüğünüz gibi.
 Görmüş olduğunuz hayvan bir vombat arkadaşlar, Avustralya’da yaşayan bir çeşit keseli. Fotoğraflardan çoğu zaman küçük sanılıyor ama gördüğünüz gibi eşek kadar kendisi.
Görmüş olduğunuz hayvan bir vombat arkadaşlar, Avustralya’da yaşayan bir çeşit keseli. Fotoğraflardan çoğu zaman küçük sanılıyor ama gördüğünüz gibi eşek kadar kendisi.
 Önde görmüş olduğunuz gemi bir zamanların en büyüğü olan Titanik, arkadaki ise, modern bir gezi gemisi. Bence çok anlamlı bir kare bu, her şeyin ne kadar hızla geliştiğine dair. 
 Bir ayıyla karşılaşırsanız, boşuna koşmayın çünkü inanılmaz hızlı koşuyorlar ve hatta bu pençelerden bir tanesi size denk gelirse muhtemelen hiç şansınız kalmaz. En iyisi sakin kalmak.

Şu anda, yaklaşık 40 bin kiloluk bir kambur balinayla, yaklaşık 80 kiloluk bir insanın tokalaşmasına tanıklık ediyoruz. Ne hissettiriyor bu kare size, benimle paylaşın çünkü merak ediyorum fikirlerinizi.



Okuduğunuz için teşekkür ederim 
Şimdi etrafa bam başka bir bakış açısıypa bakacagim etrafımızda gördüğümüz şeylerin ne kadar büyük olduğunu görmüyorüz

Yorumlar